Orez cu lapte

Sunt mare fan al deserturilor cu lapte, orez cu lapte, gris cu lapte, taitei cu lapte, etc..

Sunt deserturile copilariei si mi-au ramas la suflet. De curand am descoperit reteta asta de orez cu lapte in stil turcesc, sau sutlac cum se mai numeste si bineinteles ca a trebuit sa il fac.

Este usor de facut si are acel ceva extra care il face … extra bun!

Pentru 4 ramekine de 12 cm:

  • 120 g orez

Alege un orez cu bob mare si rotund si fierbe-l conform instructiunilor de pe pachet.

  • 2 buc Galbenus

  • 1 buc Esenta Vanilie

  • 100 g Zahar

  • 500 - 600 g Lapte

  • 2 buc Baton Scortisoara

Amesteca galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie intr-o oala dupa care adauga cam 500 g lapte si cele 2 bete de scortisoara. Pune oala la incalzit pana cand incepe sa abureasca, amestecand frecvent pentru a nu se prinde.

  • 30 g Amidon

Amesteca amidonul cu putin lapte rece, adauga orezul in oala dupa care adauga si amidonul amestecand bine pentru a nu se face gogoloase.

Fierbe orezul cateva minute, adaugand lapte daca este cazul pentru a face amestecul mai lichid.

Toarna orezul in 4 ramekine pe care le pui intr-o tava dupa care umple tava cu apa pana cand nivelul apei ajunge la 2/3 din inaltimea ramekinelor.

Pune tava in cuptorul rece si incalzeste cuptorul la 200 C dupa care muta caldura doar de sus pana cand deserturile se rumenesc deasupra.

Daca ai rabdare lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le consuma.

Previous
Previous

Rulada in 3 variante

Next
Next

Macarons cu Mac