Cusma lui Guguta

Cusma lui Guguta - facuta asa cum trebuie! Adica nu cu clatite ci cu rulouri din aluat fraged..

Pentru aproximativ 1.8 kg prajitura:

Pentru blat:

  • 425 g Faina

  • 175 g Unt

  • 174 g Smantana

Untul rece se da pe razatoare pe cele mai mari ochiuri si se amesteca cu faina si smantana pana obtinem firimituri mari de unt acoperite cu faina. Se formeaza un disc care se acopera cu folie alimentara si se pune la rece 30 minute.

  • 2 buc Compot Visine

Blatul se imparte in 3 si se intinde intr-o foaie subtire din care se fac in total 10 rulouri umplute cu visine din compot. Rulourile se tin 30 minute la frigider dupa care se coc 30 minute la 175 C.

Pentru crema:

  • 400 g Mascarpone

  • 400 g Frisca

  • 80 g Zahar Pudra

  • 2 buc Esenta Vanilie

Ingredientele se mixeaza pana se obtine o crema nu foarte tare. Se face o piramida din rulouri, umplute intre straturi cu crema(4 rulouri, crema, 3 rulouri, crema, 2 rulouri, crema 1 rulou dupa care se acopera in crema). Deasupra se poate orna cu aschii de ciocolata.

Prajitura trebuie tinuta 6-8 ore la frigider inainte de servire.

Previous
Previous

Cum aplici o VAFA pe Tort

Next
Next

Prajitura Tosca