Cusma lui Guguta
Cusma lui Guguta - facuta asa cum trebuie! Adica nu cu clatite ci cu rulouri din aluat fraged..
Pentru aproximativ 1.8 kg prajitura:
Pentru blat:
425 g Faina
175 g Unt
174 g Smantana
Untul rece se da pe razatoare pe cele mai mari ochiuri si se amesteca cu faina si smantana pana obtinem firimituri mari de unt acoperite cu faina. Se formeaza un disc care se acopera cu folie alimentara si se pune la rece 30 minute.
2 buc Compot Visine
Blatul se imparte in 3 si se intinde intr-o foaie subtire din care se fac in total 10 rulouri umplute cu visine din compot. Rulourile se tin 30 minute la frigider dupa care se coc 30 minute la 175 C.
Pentru crema:
400 g Mascarpone
400 g Frisca
80 g Zahar Pudra
2 buc Esenta Vanilie
Ingredientele se mixeaza pana se obtine o crema nu foarte tare. Se face o piramida din rulouri, umplute intre straturi cu crema(4 rulouri, crema, 3 rulouri, crema, 2 rulouri, crema 1 rulou dupa care se acopera in crema). Deasupra se poate orna cu aschii de ciocolata.
Prajitura trebuie tinuta 6-8 ore la frigider inainte de servire.