Prajitura cu Bulion

Prajitura cu Bulion - sau ma rog, cu foi cu bulion, era preferata mea cand eram mic. Si acum e singura prajitura la care nu aruncam marginile la noi in laborator..

Pentru o prajitura de 20x20cm (aproximativ 900g):

Pentru Crema:

  • 400 g Lapte

  • 100 g Zahar

  • 1 buc Esenta Vanilie

  • 40 g Gris

  • 120 g Unt

Laptele se pune la fiert cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul amestecand continu cu un tel. Dupa ce incepe din nou sa fiarba se mai tine pe foc aproximativ 5 minute dupa care se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.

Pentru Blat:

  • 1 buc Ou

  • 133 g Bulion

  • 35 g Ulei

Se omogenizeaza intr-un bol.

  • 30 g Zahar Pudra

  • 4 g Bicarbonat

  • 1 g Sare

Ingredientele uscate se amesteca si se adauga peste cele umede, amestecand pana cand zaharul pudra este dizolvat.

  • 220 g Faina

Se adauga faina si se omogenizeaza. Daca este nevoie (blatul este prea lipicios) se mai pot adauga 15-20 g faina.

Se formeaza 3 blaturi de 20x20 cm care se impung cu furculita si se coc aproximativ 10 min. la 175C, fara ventilatie.

  • 133 g Magiun Prune

Cand blaturile s-au racit, doua dintre ele se ung cu magin de prune dupa care se pune cate jumatate din crema de gris pe fiecare iar deasupra se pune ultimul blat. Se pune la rece minim 6 ore pana cand foile se inmoaie dupa care se poate felia si consuma.

Previous
Previous

Covrigei cu Cascaval si Chimen

Next
Next

Glazura Oglinda Neagra / Drip Negru