Covrigei cu Cascaval si Chimen
Covrigei cu chimen si cascaval, pufosi la interior si crocanti la exterior. Un snack delicios, usor de facut si care rezista multe zile (daca nu il mancati :)) )
Pentru o portie, aproximativ 900g
20 g Drojdie Proaspata
60 g Lapte
30 g Faina
Incepem prin a face o maia simpla, amestecand drojdie proaspata, lapte caldut si faina intr-un bol pe care il lasam intr-un loc caldut pana ne ocupam de rest.
250 g Unt
25 g Chimen
14 g Sare
1 buc Ou
140 g Cascaval
60 g Lapte
Intr-un bol de mixer planetar (sau un bol normal) amestecam untul cu chimenul si sarea dupa care adaugam rand pe rand restul ingredientelelor, amestecand la viteza mica dupa fiecare.
500 g Faina
Dupa ce maiaua a crescut, o adaugam la amestecul de unt dupa care integram faina. Aluatul nu se framanta mult, doar pana se integreaza faina si aluatul nu se mai lipeste de maini/bol.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut o ora dupa care se intinde intr-o foaie subtire cam de 1 cm si se decupeaza covrigei/saratele, etc.
1 buc Ou
Covrigeii se ung cu ou deasupra folosind o pensula, se presara cu chimen si se rade deasupra cascaval dupa care se acopera si se mai lasa la crescut 20 minute.
Se coc la 165 C cu ventilatie timp de 15-18 minute.