Glazura Oglinda Neagra / Drip Negru
Am vrut o glazura oglinda neagra ca noaptea cu care sa pot face si drip negru pe un tort asa ca am ajuns la reteta asta de glazura oglinda simpla si rapida pentru torturi entremet, monoportii sau pentru drip pe un tort clasic.
100 g Zahar
45 g Cacao (Neagra pentru cel mai bun rezultat)
110 g Apa
50 g Frisca
Intr-un ibric sau oala mai mica combinati zaharul cu cacaua si adaugati usor apa amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati si frisca, puneti la incalzit si lasati sa fiarba 1-2 minute.
5 g Gelatina (1.5 foi mari)
Cand lichidul a scazut la aproximativ 40 grade C, adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati pana la dizolvare.
Eu folosesc aceasta glazura in jurul temperaturii de 20 C pentru a acoperii torturi entremet sau monoportii, sau cum am facut in video-ul de mai sus, pentru a face drip pe un tort clasic.