Prajitura Coada de Paun

Prajitura Coada de Paun, atat de simpla, atat de buna! Cu blat pufos de cacao, crema super fina de vanilie si o bezea pufoasa, in continuare (desi nu mai facem prajituri la kilogram) este foarte ceruta, asa ca m-am gandit sa va ofer reteta, sa o puteti face voi acasa.

Pentru o tava de 20x30 cm, aproximativ 1 kg

Pentru crema:

Am folosit o portie din crema de vanilie. Tineti crema la temperatura camerei pana o puneti in prajitura pentru a fi mai usor de intins.

Pentru blat:

  • 5 buc Albus Ou

  • 5 buc Galbenus Ou

  • 100 g Zahar

Albusurile si se spumeaza primele, folosin un mixer de mana. Intr-un bol separat, spumam galbenusurile cu zaharul, pana cand se deschid la culoare si cresc mult in volum. Integram albusurile in galbenusuri folosind o spatula, cu miscari lente pentru a pastra cat mai mult aer in compozitie.

  • 50 g Faina

  • 10 g Cacao

  • 6.5 g Praf de Copt

Cernem ingredientele uscate impreuna si le integram in spuma de mai sus, la fel, incercand sa pastram cat mai mult aer in compozitie.

Coaceti intr-o forma de 20x30 cm la 175C fara ventilatie, aproximativ 20 minute (sau pana trece testul scobitorii).

Dupa ce s-a racit, taiati blatul in 2, umpleti cu crema si puneti capacul la loc. Puneti la rece 1-2 ore, pana cand crema se intareste putin si se stabilizeaza.

Penrtu bezea:

  • 80 g Albus Ou

  • 133 g Zahar

Incalziti albusul cu zaharul pe baie de aburi pana cand se topeste tot zaharul dupa care mixati pana obtineti o bezea cu “varfuri moi”. Intindeti bezeaua deasupra prajiturii intr-un strat uniform.

  • 20 g Zahar

  • 3.5 g Cacao

  • 6 g Apa

  • 10.5 g Unt

Puneti toate ingredientele intr-un ibric si incalziti pana cand tot zaharul s-a topit (trebuie sa fiarba cam 20-30 secunde). Glazura se toarna peste prajitura intr-un model de vartej (?) dupa care se fac urme cu cutitul. Destul de greu de explicat in cuvinte asa ca cel mai bine e sa urmariti video-ul de mai sus :)

Lasati prajitura la rece cateva ore inainte de a o felia si consuma.



Previous
Previous

Pralina de migdale si alune de padure

Next
Next

Crema de Fistic - 2 Variante