Crema de Fistic - 2 Variante
Am vrut de mult sa va arat crema asta de fistic si iata ca in sfarsit reusesc. Am decis sa va arat doua variante, ca sa puteti sa o folositi in cat mai multe preparate!
Pentru 1 crema (aproximativ 700g):
225 g lapte
Puneti laptele la incalzit pana cand ne ocupam de restul ingredientelor.
6 buc Galbenus
100 g Zahar
20 g Amidon
Amestecati cu un tel ingredientele intr-un bol, dupa care adaugati usor laptele cald. Puneti amestecul intr-o oala (in cea in care ati incalzit laptele) si puneti pe foc mediu-puternic pana cand se ingroasa si crema devine lucioasa. Aveti grija sa amestecati continu in crema pentru a nu se prinde.
200 g Unt
Varianta 1:
Daca vreti sa faceti o crema mai moale cu care puteti umple Choux, Eclere, Tarte, adaugati untul rece in crema calda, in doua-trei etape, amestecand pana cand acesta se topeste si se integreaza.
Varianta 2:
Daca vreti o crema mai pufoasa, care se poate posa si care are o stabilitate mai mare, lasati crema sa se raceasca, spumati untul moale cu un mixer pana cand se deschide la culoare si isi mareste volumul dupa care adaugati crema rece si mai mixati pana la omogenizare.
100 g Pasta Fistic
Oricare varianta o faceti, adaugati pasta de fistic si amestecati/mixati pana la omogenizare.