Piscoturi de Casa
Mult mai aromate decat versiunea din comert, piscoturile de casa se fac foarte usor si se pot pastra cateva saptamani inchise intr-o cutie. Pufoase si moi, sunt perfecte pentru Tiramisu sau Tortul Diplomat.
Pentru aproximativ 20 piscoturi:
155 g Ou
135 g Zahar
7 g Coaja lamaie
2 g Sare
Se pun in bolul unui mixer planetar si se incalzesc pe baie de aburi pana la 70 C. Mixeaza pe viteza maxima timp de 10 minute pana obti o spuma tare si stabila.
125 g Faina
15 g Amidon
Se amesteca cu un tel dupa care se adauga treptat peste compozitia de ou, amestecand usor cu o spatula. Amesteca usor cu miscari de sus in jos pentru a pierde cat mai putin din volum.
Amestecul se pune intr-un pos de cofetarie cu dui rotund si se poseaza piscoturi lungi de 10 cm lasand o distanta de 2-3 cm intre ele. La coacere piscoturile se latesc asa ca trebuie lasat un spatiu generos intre ele.
Se pudreaza din belsug cu zahar pudra si se coc la 180C timp de 13 minute.
Se pot pastra timp de 2-3 saptamani intr-o cutie inchisa ermetic.