Paste de Casa

Ma gandeam cum sa va zic de afectul meditativ pe care il ai cand faci paste de casa (sau alta mancare, prajituri, etc) dar cum nu sunt priceput la vorbe frumoase va zic doar ca merita sa incercati, macar odata sa faceti paste de la 0.

Si faceti uite asa:

Pentru 4 portii:

  • 150 g Faina (tip 00 daca gasiti, daca nu, ce faina aveti)

  • 1 buc Ou

  • 5 buc Galbenus

  • 15 g Ulei Masline

  • 2 g Sare

Pune toate ingredientele intr-un bol (sau fa un musuroi pe suprafata de lucru) si amesteca cu o furculita pana cand se omogenizeaza. Daca aluatul este prea moale, mai adauga putina faina.

Framanta aluatul fara a-l intinde prea mult (folosind mai mult presiune decat a-l intinde) pentru 10 minute dupa care inveleste-l intr-o folie alimentara si lasa-l la temperatura camerei timp de 30 minute - 1 ora.

Imparte aluatul in 4 bucati si intinde fiecare bucata folosind un sucitor sau un mixer planetar cu atasament pentru paste intr-o foaie subtire pe care o tai in forma dorita (fasii luni pentru tagliatelle).

Poti pastra pastele intr-o cutie inchisa ermetic, in frigider cateva zile, in congelator cateva saptamanai sau le poti gati direct dupa ce le faci!

Previous
Previous

Cheesecake cu Cafea si Baileys

Next
Next

Cozonac cu Nuca