Macarons cu Ciocolata si Fructul Pasiunii

Macarons Mogador le e numele, facuti dupa reteta lui Pierre Hermé, au un gust excelent si deosebit. Am decis sa folosesc metoda franceza pentru acesti macarons pentru ca este mai simpla (nu necesita termometru, sirop de zahar) si pentru ca am vrut sa va arat si aceasta metoda (pe langa cea italiana).


Pentru aproximativ 30 macarons:


  • 100 g Albus ou

  • 100 g Zahar

Albusul se mixeaza pe viteza medie pana incepe sa se spumeze dupa care se adauga zaharul, in ture de 2 linguri, mixand cate 30-40 secunde intre ture. Se adauga colorant galben inainte de a finaliza mixarea. Bezeaua trebuie sa fie lucioasa si sa fie la stadiul de “soft peaks”.


  • 125 g Faina migdale

  • 150 g Zahar pudra


Proceseaza cu un robot de bucatarie ingredientele si cerne-le de doua ori pentru a fi cat mai fine. Se integreaza in doua randuri in bezea, amestecand usor pana cand aluatul care curge de pe spatula poate forma cifra 8 fara intrerupere.

Se formeaza macarons care se pudreaza cu putina cacao si se lasa la uscat minim 30 minute.

Se coc la 135 grade cu ventilatie, 12-14 min.


  • 200 g Ciocolata cu lapte

  • 60 g Piure/Zeama fructul pasiunii

  • 30 g Unt

Se topesc pe baie de aburi pentru a forma un ganache care se lasa la temperatura camerei cateva ore, pana ajunge la consistenta buna pentru posat. Se umplu macaronii formati in perechi, pe marime.

Previous
Previous

Coaste de Vita la Cuptor

Next
Next

Paris - Brest