Pailleté Feuilletine
Pailleté Feuilletine este un blat destul de specializat, folosit pentru a crea straturi crocante in torturi, prajituri, tarte si entreme-uri. Desi se poate cumpara, Pailleté Feuilletine este foarte usor de facut, si are nevoie de putine ingrediente.
Vom folosi ca “masura” greutatea unui albus de ou, folosind din restul ingredientellor aceeasi greutate. In cazul meu albusul a avut 27g deci am folosit cate 27g din fiecare ingredient, toate ingredientele fiind la temperatura camerei:
27 g Albus Ou
27 g Zahar Pudra
27 g Unt
27 g Faina
Untul se amesteca cu zaharul pudra folosind un tel. Se adauga albusul de ou si se amesteca pana la omogenizare dupa care se adauga faina si se amesteca din nou pana la omogenizare, de data aceasta cu o spatula.
Intindeti blatul obtinut in strat cat mai subtire pe o foaie de copt si coaceti-l la 175C pana cand se rumeneste bine. Dupa ce se raceste complet, maruntiti-l cu degetele pentru a obtine Pailleté Feuilletine.