Crema de Unt cu Ciocolata
Crema de unt cu ciocolata sau chocolate buttercream este vatrianta de ciocolata a buttercream-ului pe care il folosesc in mod normal pentru a decora torturi pe care vreau sa pun pasta de zahar sau figurine din pasta de zahar.
Pentru ca folosim ciocolata neagra, aceasta crema nu este atat de dulce si este mai usor de consumat decat buttercream-ul simplu.
Pentru o portie:
100 g Albus Ou
150 g Zahar
Pune albusul si zaharul pe baie de aburi pana cand se topeste zaharul. Ai grija sa amesteci des folosind un tel.
150 g Ciocolata Neagra (70% cacao)
Pune deoparte albusul si topeste ciocolata pe baie de aburi avand grija sa nu o incalzesti prea tare.
150 g Unt
Mixeaza albusul pana obti o spuma foarte tare dupa care adauga untul la temperatura camerei si reincepe sa mixezi foarte rapid, inainte ca untul sa se topeasca de la caldura albusurilor. Astfel, vei obtine un buttercream foarte pufos.
Cand buttercream-ul este gata adauga ciocolata topita si mixeaza pana la integrare.
Foloseste buttercream-ul de ciocolata pentru a imbraca torturi sau pentru a decora briose.