Macarons cu Mac
Macarons cu mac, o reteta in care faina de migdale este inlocuita cu mac. O textura deosebita si o reteta ideala pentru cei cu alergie la migdale.
Pentru aproximativ 30 macarons:
100 g Zahar Tos
100 g Albus Ou
Pune albusul si zaharul in bolul unui mixer planetar sau intr-un bol normal si pune-l pe baie de aburi pana cand zaharul s-a topit. Mixeaza apoi aproximativ 5 minute, pana obti o bezea lucioasa si stabila.
100 g Mac
100 g Zahar Pudra
Cerne zaharul pudra si optional proceseaza macul amestecat cu zaharul pudra intr-un robot de bucatarie sau rasnita. Pune-le peste bezea si amesteca folosind o spatula pana cand blatul curge de pe spatula cu consistenta lavei (nici prea usor, nici prea greu).
Formeaza macarons folosind un pos de bucatarie cu un dui rotund si loveste tava de masa pentru a-i aplatiza si a scapa de eventualele bule de aer.
O metoda mai rapida de a usca macaronii este sa ii pui la cuptor la 125 C, cu ventilatie, lasand usa cuptorului intredeschisa, pentru 4 minute.
Dupa aceea, inchide usa si mai coace-i la aceeasi temperatura inca 18 minute.
Pentru a-i umple, poti folosi lemon curd, eventual amestecat cu crema de unt sau crema de ciocolata alba.