Namelaka

Eu ii zic “crema secreta a cofetarilor” pentru ca desi toti marii cofetari folosesc crema namelaka, in “cofetaria de acasa” si chiar din laboratoarele de cofetarie de pe la noi e foarte rar folosita sau cunoscuta. Reteta pentru crema Namelaka este una rapida (in afara de cele 12 ore cat trebuie sa stea la frigider) foarte usor de facut iar crema Namelaka este perfecta pentru tarte, entreme-uri, choux-uri sau eclere.

Namelaka de fistic:

  • 5 g Gelatina

  • 25 g Apa

  • 200 g Lapte

  • 370 g Ciocolata Alba

  • 80 g Pasta Fistic

  • 400 g Frisca

Hidrateaza gelatina in apa rece si pune-o deoparte. Eu am folosit gelatina granule dar daca folosesti gelatina foi, ai nevoie de aceeasi cantitate.

Incalzeste laptele pana la punctul de fierbere dupa care pune in el gelatina hidratata si amesteca pana la dizolvare.

Pune pasta de fistic peste ciocolata alba si toarna laptele fierbinte, amestecand cu o spatula pana cand ciocolata se topeste complet. Daca este nevoie, poti pune bolul in care este ciocolata pe baie de aburi pentru a o incalzi suplimentar. Dupa ce s-a topit, omogenizeaza bine cu un mixer vertical.

Adauga frisca rece in timp ce mixezi cu un mixer vertical dupa care pune crema la rece 10-12 ore, acoperita cu o folie alimentara.

  • Pentru Namelaka de ciocolata alba/ciocolata cu lapte, pur si simplu scoateti fisticul si faceti crema dupa reteta de mai sus.

  • Pentru Namelaka de ciocolata neagra, scoateti fisticul din reteta de mai sus si inlocuiti ciocolata alba cu 250g ciocolata neagra (55% cacao).

Previous
Previous

Tort cu Afine

Next
Next

Orez cu Mere