Macarons cu Zmeura si Ciocolata Alba
Macarons sunt greu de facut!
Poate cel mai mare mit din cofetarie, pe care eu sunt decis sa il daram!
Nu este cel mai usor lucru, dar daca te descurci cat de cat in bucatarie, nu e nimic dificil. Aici va prezint cea mai “safe” varianta, cu o bezea italiana foarte stabila, care permite mai multe greseli din partea cofetarului.
Pentru aproximativ 55 buc. macarons
50 g Apa
200 g Zahar
O sa facem un sirop de zahar, pentru care aveti nevoie de temometru. Daca nu aveti, incercati mai bine varianta cu bezea franceza.
Puneti intr-o oala ingredientele si fierbeti fara a amesteca pana cand siropul ajunge la 118-119 C.
75 g Albus ou
Puneti albusul in bolul unui mixer planetar si inceperti sa spumati cand siropul ajunge la 110 C. Mariti viteza la maxim si turnati siropul de zahar peste albus, pe marginea bolului, in fir subtire. Mixati pana cand bezeaua se raceste.
Optional se poate adauga colorant alimentar gel.
200 g Faina de migdale
200 g Zahar pudra
75 g Albus ou
Faina si zaharul se omogenizeaza (daca aveti robot de bucatarie, puteti sa le procesati cateva minute). Cerneti tot timpul amestecul ca sa scapati de bucatile prea mari.
Adaugati albusul si amestecati pana cand toata compozitia este umeda. Se integreaza bezeaua si se amesteca pana cand compozitia are consistenta potrivita(cand se scurge de pe spatula, trebuie sa puteti forma cifra 8 fara ca aluatul sa se intrerupa) se poseaza macaronii si se lasa la uscat intr-un loc ferit pana cand se formeaza o pojghita deasupra.
Se coc la 150 C cu ventilatie aproximativ 9 minute.
200 g Ciocolata alba
100 g Smantana pentru frisca
50 g Gem de Zmeura
Faceti un ganache topind ciocolata si frisca impreuna dupa care lasati-l la rece cateva ore, sa se intareasca. Spumati ganache-ul cu un mixer si folosind un pos de cofetarie, umpleti macaronii cu el, punand in mijloc putin gem de Zmeura. Alternativ, puteti mixa in ganache si gemul de zmeura si sa umpleti macaronii cu amestecul obtinut.