Macarons cu Zmeura si Ciocolata Alba

Macarons sunt greu de facut!

Poate cel mai mare mit din cofetarie, pe care eu sunt decis sa il daram!

Nu este cel mai usor lucru, dar daca te descurci cat de cat in bucatarie, nu e nimic dificil. Aici va prezint cea mai “safe” varianta, cu o bezea italiana foarte stabila, care permite mai multe greseli din partea cofetarului.


Pentru aproximativ 55 buc. macarons


50 g Apa

200 g Zahar

O sa facem un sirop de zahar, pentru care aveti nevoie de temometru. Daca nu aveti, incercati mai bine varianta cu bezea franceza.

Puneti intr-o oala ingredientele si fierbeti fara a amesteca pana cand siropul ajunge la 118-119 C.

75 g Albus ou

Puneti albusul in bolul unui mixer planetar si inceperti sa spumati cand siropul ajunge la 110 C. Mariti viteza la maxim si turnati siropul de zahar peste albus, pe marginea bolului, in fir subtire. Mixati pana cand bezeaua se raceste.

Optional se poate adauga colorant alimentar gel.

200 g Faina de migdale

200 g Zahar pudra

75 g Albus ou

Faina si zaharul se omogenizeaza (daca aveti robot de bucatarie, puteti sa le procesati cateva minute). Cerneti tot timpul amestecul ca sa scapati de bucatile prea mari.

Adaugati albusul si amestecati pana cand toata compozitia este umeda. Se integreaza bezeaua si se amesteca pana cand compozitia are consistenta potrivita(cand se scurge de pe spatula, trebuie sa puteti forma cifra 8 fara ca aluatul sa se intrerupa) se poseaza macaronii si se lasa la uscat intr-un loc ferit pana cand se formeaza o pojghita deasupra.

Se coc la 150 C cu ventilatie aproximativ 9 minute.

200 g Ciocolata alba

100 g Smantana pentru frisca

50 g Gem de Zmeura

Faceti un ganache topind ciocolata si frisca impreuna dupa care lasati-l la rece cateva ore, sa se intareasca. Spumati ganache-ul cu un mixer si folosind un pos de cofetarie, umpleti macaronii cu el, punand in mijloc putin gem de Zmeura. Alternativ, puteti mixa in ganache si gemul de zmeura si sa umpleti macaronii cu amestecul obtinut.

Previous
Previous

Soufle de ciocolata

Next
Next

Inghetata de Casa cu doar 3 ingrediente