Prajitura cu Fructe
Desi va recomand sa folositi tot timpul cantarul atunci cand faceti prajituri, poate nu sunteti la voi in bucatarie sau poate vi s-a stricat cantarul dar parca tot ati face o prajitura. Asa ca vin cu reteta asta de prajitura cu fructe masurata fara cantar, adica “cu cana”.
Mie imi place sa fie cu extra fructe asa ca asa am si facut-o!
Pentru o tava de 20x30 cm
3 Buc Ou
1 Cana Zahar (200g)
Pune ouale si zaharul in bolul unui mixer planetar sau intr-un bol normal si mixeaza cu un mixer de mana, pana cand obti o spuma destul de tare si zaharul s-a topit.
3/4 Cana Ulei (180g)
1 Cana Lapte (240g)
1 Buc Esenta Vanilie
Adauga uleiul, laptele si esenta de vanilie peste spuma de ou si mai mixeaza 20 de secunde, sa se amestece bine totul.
3 Cani Faina (420g)
1.5 Buc Plic Praf de copt (15 g)
1 kg Fructe fara samburi
Amesteca faina cu praful de copt si pune-le peste ingredientele ude. Mixeaza pe viteza mica doar pana la integrare.
Pune in tava jumatate din cantitatea de aluat, urmata de jumatatea din cantitatea de fructe, restul de aluat si deasupra restul de fructe.
Coace totul la 175 C fara ventilatie aproximativ 50 minute. Dupa ce scoti de la cuptor, acopera cu folie alimentara si feliaza prajitura dupa ce s-a racit complet.