Macarons cu ciocolata
Macarons de cacao, macarons cu cacao, macarons cu ciocolata … cum vreti sa le ziceti, asta e o reteta usoara folosind bezea italiana (deci vom avea nevoie de termometru!).
216 g Zahar
65 g Apa
Se pun la fiert pana cand ajung la 118 C.
81 g Albus ou
Pus in bolul unui mixer planetar se spumeaza usor (incepeti cand siropul de zahar are aproximativ 105 C) si se toarna siropul de zahar peste, in fir subtire. Se mixeaza pana cand compozitia se racoreste si bolul poate fi atins cu mana (nu mai este fierbinte)
200 g Faina de migdale
200 g Zahar pudra
33 g Cacao
Se cern de mai multe ori si se amesteca intr-un bol.
81 g Albus ou
Se amesteca cu ingredientele uscate.
Se toarna bezeaua peste ingredientele uscate si se amesteca pana se formeaza o compozitie de consistenta lavei (cand curge de pe spatula, sa se poata forma cifra 8) Se poseaza macarons si se pun la uscat minim 30 minute. Se coc la 150C cu ventilatie, timp de 15 min.
150 g Ciocolata 55% cacao
180 g Frisca lichida
30 g Unt
Se topesc si se face un ganache cu care se umplu macarons.