Cheesecake cu Afine
Pe langa ca are o culoare hipnotizanta, acest cheesecake cu afine este si foarte delicios. Mie imi place sa il fac asa, cu multe fructe proaspete deasupra, sa simt gustul si textura de afine proaspete.
Pentru o forma de 20 cm
75 g Unt
150 g Biscuiti Vanilie
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Compozitia se pune pe fundul unei tavi de 20cm si se preseaza. Se lasa la rece sa se intareasca.
200 g Smantana
200 g Mascarpone
250 g Branza de Vaci
100 g Zahar Pudra
1 buc Esenta Vanilie
Se pun intr-un bol si se amesteca cu un tel pana la omogenizare.
12 g Gelatina
60 g Apa Rece
200 g Piure afine
Gelatina se hidrateaza in apa, se topeste si se amesteca cu piureul dupa care se combina cu amestecul de branza, amestecand cu un tel.
200 g Frisca
Se spumeaza si se integreaza in compozitia de branza si afine. Se toarna peste blatul de biscuiti si se acopera cu afine proaspete. Se tine la frigider minim 6 ore inainte de a fi servit.