Cheesecake cu Afine

Pe langa ca are o culoare hipnotizanta, acest cheesecake cu afine este si foarte delicios. Mie imi place sa il fac asa, cu multe fructe proaspete deasupra, sa simt gustul si textura de afine proaspete.

Pentru o forma de 20 cm

  • 75 g Unt

  • 150 g Biscuiti Vanilie

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Compozitia se pune pe fundul unei tavi de 20cm si se preseaza. Se lasa la rece sa se intareasca.

  • 200 g Smantana

  • 200 g Mascarpone

  • 250 g Branza de Vaci

  • 100 g Zahar Pudra

  • 1 buc Esenta Vanilie

Se pun intr-un bol si se amesteca cu un tel pana la omogenizare.

  • 12 g Gelatina

  • 60 g Apa Rece

  • 200 g Piure afine

Gelatina se hidrateaza in apa, se topeste si se amesteca cu piureul dupa care se combina cu amestecul de branza, amestecand cu un tel.

  • 200 g Frisca

Se spumeaza si se integreaza in compozitia de branza si afine. Se toarna peste blatul de biscuiti si se acopera cu afine proaspete. Se tine la frigider minim 6 ore inainte de a fi servit.

Previous
Previous

Macarons cu ciocolata

Next
Next

Choux a la Creme cu Craquelin