Blat Umed cu Ciocolata Alba
O reteta de blat umed cu ciocolata alba care nu necesita insiropare si se face super simplu. Eu m-am indragostit de acest blat umed de vanilie (adica fara cacao) pentru ca este delicios si rapid de facut!
Pentru un blat de 20cm:
180 g Unt
240 g Ciocolata Alba
100 g Zahar
180 g Lapte
Puneti ingredientele intr-un bol pe baie de aburi si incalziti pana cand ciocolata se topeste si amestecul este omogen.
2 buc Ou
1 buc Esenta Vanilie
Adaugati ouale si esenta de vanilie si amestecati pana la integrare.
280 g Faina
6 g Praf Copt
Amestecati faina si praful de copt intr-un bol separat dupa care adaugati-le peste ingredientele ude. Amestecati doar pana la integrare, turnati compozitia intr-o tava de 20cm diametru si coaceti la 175C fara ventilatie, pana cand o scobitoare introdusa in blat iese curata (30-45 minute).