Fursecuri crapate cu migdale

Fursecurile crocante la exterior si moi la interior, cu blat din faina de migdale si umplute cu dulceata, gem sau ganache de ciocolata.

Pentru aproximativ 20 buc:

  • 200 g Faina Migdale

  • 100 g Zahar

  • 2 g Sare

Pune ingredientele intr-un bol si omogenizeaza-le.

  • 2 buc Albus Ou (~70g)

  • 5 g Zeama Lamaie

Pune albusul si zeama de lamaie intr-un bol si mixeaza-le aproximativ 30 secunde, pana obti o spuma cu varfuri moi.

Pune spuma de ou peste faina de migdale si amesteca cu o spatula si cu mana pana cand ai obtinut un aluat moale si lipicios. Formeaza bile de 18-20 g din aluat, tavaleste-le prin zahar pudra, aseaza-le pe o tava pe care ai pus hartie de copt si fa o adancitura in fiecare fursec, folosind degetul si incercand sa crapi cat mai putin fursecul.

Coace fursecurile la 150C timp de 20 minute, umple gaurile cu dulceata sau gem si mai coace-le inca 5 minute.

Previous
Previous

Tort Dobos

Next
Next

Cozonac cu Mac