Foi cu Miere

Pentru un tort cu foi cu miere, in stil rusesc (cum e acum la moda), pe care voiam sa il testez, aveam nevoie de o reteta de foi fragede cu miere, cat mai simpla si buna (cum cauta toata lumea). Asa ca m-am oprit la reteta de foi cu miere pentru tort a Olgai Ursu, o cunoscuta tortareasa de pe internetul autohton, reteta pe care v-o redau si mai jos, in format video :)

Mi-am permis sa adaug si optiunea cu cacao (pe care la ea nu am gasit-o desi stiu ca o face.. poate nu am cautat suficient), sper sa nu se supere !

Pentru o portie de foi (cam 15 foi de 18 cm diametru):

  • 3 buc Ou

  • 1 Praf Sare

  • 250 g Zahar

  • 60 g Miere

  • 60g Unt

Ingredientele se pun pe foc intr-o oala, pana cand se omogenizeaza si zaharul este complet topit. Nu trebuie incalzite excesiv!

  • 12 g Bicarbonat

Cand amestecul este cald se adauga bicarbonatul si se amesteca.

  • 500 g Faina / 425 g Faina + 75 g Cacao

Se adauga faina (sau faina amestecata cu cacao, in functie de tipul de foi) si se amesteca bine, pana la omogenizare.

Aluatul moale se pune in folie alimentara si se da la frigider cateva ore, pana cand se intareste.

Se intind foi subtiri (pentru foi de 18 cm se foloseste cam 100g aluat/foaie) care se perforeaza cu furculita inainte de a le coace aproximativ 5 minute la 165C cu ventilatie.

ATENTIE, foile trebuie sa fie usor maronii, moi si elastice cand sunt gata, nu trebuie sa se intareasca.


Previous
Previous

Tort Oreo Love

Next
Next

Profiterol / Mini choux a la creme