Profiterol / Mini choux a la creme
Profiterol sau mini choux a la creme…. sau acele “gogosele” mici si usor crocante, pline cu crema fina si glazurate cu ciocolata. Ce sa mai, e clar ca nu le poti rezista!
Pentru aproximativ 1 kg:
Pentru choux:
100 g Lapte
100 g Apa
100 g Unt
10 g Zahar
2 g Sare
Pune ingredientele pe foc mediu pana se topeste untul si tot amestecul incepe sa fiarba. La primul clocot, da jos oala de pe foc si adauga:
133 g Faina
Amesteca bine faina si revin-o cu oala pe foc, amestecand pana cand pe fundul oalei se formeaza o pojghita subtire.
Raceste usor aluatul obtinut dupa care, folosind un mixer de mana sau planetar integreaza:
200 g Oua
Adica 4 oua medii, rand pe rand cate unul, pana se omogenizeaza amestecul.
Formeaza choux-uri cu un pos cu dui si coace-le la 175C pana cand se rumenesc bine.
Pentru crema:
6 buc Galbenus Ou
100 g Zahar
20 g Amidon
1 buc Esenta Vanilie
Amesteca ingredientele si adauga peste ele:
225 g Lapte
Pune oala pe foc si fierbe, amestecand continuu pana cand amestecul se ingroasa si este lucios.
200 g Unt
Adauga untul in mai multe randuri, peste crema fierbinte si amesteca pentru a-l integra.
Cand crema si choux-urile s-au racit, umple chou-urile cu crema si glazureaza-le cu:
Pentru Glazura:
150 g Ciocolata cu Lapte
75 g Smantana pentru Frisca
Pe care le topesti impreuna pe baie de aburi si le lasi sa se raceasca pana la consistenta potrivita.
Incearca sa nu le mananci pe toate deodata!