Profiterol / Mini choux a la creme

Profiterol sau mini choux a la creme…. sau acele “gogosele” mici si usor crocante, pline cu crema fina si glazurate cu ciocolata. Ce sa mai, e clar ca nu le poti rezista!

Pentru aproximativ 1 kg:

Pentru choux:

  • 100 g Lapte

  • 100 g Apa

  • 100 g Unt

  • 10 g Zahar

  • 2 g Sare

Pune ingredientele pe foc mediu pana se topeste untul si tot amestecul incepe sa fiarba. La primul clocot, da jos oala de pe foc si adauga:

  • 133 g Faina

Amesteca bine faina si revin-o cu oala pe foc, amestecand pana cand pe fundul oalei se formeaza o pojghita subtire.

Raceste usor aluatul obtinut dupa care, folosind un mixer de mana sau planetar integreaza:

  • 200 g Oua

Adica 4 oua medii, rand pe rand cate unul, pana se omogenizeaza amestecul.

Formeaza choux-uri cu un pos cu dui si coace-le la 175C pana cand se rumenesc bine.

Pentru crema:

  • 6 buc Galbenus Ou

  • 100 g Zahar

  • 20 g Amidon

  • 1 buc Esenta Vanilie

Amesteca ingredientele si adauga peste ele:

  • 225 g Lapte

Pune oala pe foc si fierbe, amestecand continuu pana cand amestecul se ingroasa si este lucios.

  • 200 g Unt

Adauga untul in mai multe randuri, peste crema fierbinte si amesteca pentru a-l integra.

Cand crema si choux-urile s-au racit, umple chou-urile cu crema si glazureaza-le cu:

Pentru Glazura:

  • 150 g Ciocolata cu Lapte

  • 75 g Smantana pentru Frisca

Pe care le topesti impreuna pe baie de aburi si le lasi sa se raceasca pana la consistenta potrivita.

Incearca sa nu le mananci pe toate deodata!

Previous
Previous

Foi cu Miere

Next
Next

Am scris o Carte pentru Copii