Flan cu Fistic
Un desert clasic Parizian, flanul este o tarta umpluta cu crema fiarta cu ou la care se pot adauga diferite arome. Am ales pentru astazi fistic pentru o tarta si ciocolata pentru alta dar voi puteti sa faceti cu aroma preferata.
Pentru un Flan de 18 cm - aproximativ 1.6 kg
Pentru crusta:
110 g Unt Moale
62 g Zahar Brun
62 g Faina de Migdale/Fistic/Alune
2 g Sare
Mixeaza untul cu zaharul pana cand untul se aereaza bine dupa care adauga faina si zaharul.
40 g Ou
90 g Faina
Adauga oul si mixeaza dupa care integreaza faina in aluat.
Se formeaza un blat cu grosimea de 1 cm care se coace 15 minute la 180 grade celsius.
30 g Unt
20 g Zahar Brun
Amesteca untul si zaharul cu blatul maruntit si preseaza pe marginea si baza unei forme de 18 cm (10 cm inaltime). Pune la congelator pana ne ocupam de crema.
Pentru crema:
1 buc Ou
3 buc Galbenusuri
170 g Zahar Brun
40 g Amidon
20 g Faina
Amesteca cu un tel ingredientele intr-un bol.
400g Frisca si
400g Lapte
Se pun intr-o cratita la incalzit. Se adauga peste oua si se pune pe foc pana incepe sa fiarba si inca un minut dupa aceea amestecand in continu ca sa nu se prinda.
30 g Unt
Adauga peste cremea untul si omogenizeaza cu un tel.
150g Pasta Fistic SAU 200g ciocolata SAU 200g Pasta de Alune
Se adauga cremei si se omogenizeaza. Se adauga crema calda in blatul scos de la congelator si se coace la 180 grade 25 minute.
Lasa tarta sa se raceasca complet inainte de a o scoate din forma si a o taia.