Choux a la Creme cu Craquelin

Choux a la crema au Craquelin… adica choux umplut cu crema si acoperit cu un strat crocant. Francezii astia… stiu sa epateze!

Am facut doua sortimente: choux cu vanilie si gem si choux cu cacao

Voi puteti face ce culori vi se par voua mai frumoase si le puteti umple cu cremele preferate

Pentru blatul craquelin:

  • 56 g Unt moale

  • 67 g Zahar Brun

Se mixeaza timp de un minut pana se aereaza untul.

  • 70 g Faina

Se adauga peste unt si se mixeaza.

Se intinde intre doua folii alimentare si se pune la rece.

Pentru Choux a la creme:

  • 100 g Apa

  • 100 g Lapte

  • 100 g Unt

  • 2 g Sare

  • 5 g Zahar

Se pun intr-un vas la fiert pana la primul clocot.

  • 133 g Faina

Se adauga peste ingredientele ude si se amesteca pe foc timp de 1-2 minute. Blatul obtinut se pune in bolul unui mixer planetar si se mixeaza cu atasamentul pala, pana cand se raceste.

  • 200 g Oua

Se adauga treptat peste aluat, amestecand la viteza mica. Se formeaza choux-uri care se acopera cu un disc decupat din blatul craquelin si se coc la 165C cu ventilatie.

Umpleti choux-urile cu crema de vanilie, crema de ciocolata sau o alta crema pe placul vostru.

Previous
Previous

Cheesecake cu Afine

Next
Next

Flan cu Fistic