Choux a la Creme cu Craquelin
Choux a la crema au Craquelin… adica choux umplut cu crema si acoperit cu un strat crocant. Francezii astia… stiu sa epateze!
Am facut doua sortimente: choux cu vanilie si gem si choux cu cacao
Voi puteti face ce culori vi se par voua mai frumoase si le puteti umple cu cremele preferate
Pentru blatul craquelin:
56 g Unt moale
67 g Zahar Brun
Se mixeaza timp de un minut pana se aereaza untul.
70 g Faina
Se adauga peste unt si se mixeaza.
Se intinde intre doua folii alimentare si se pune la rece.
Pentru Choux a la creme:
100 g Apa
100 g Lapte
100 g Unt
2 g Sare
5 g Zahar
Se pun intr-un vas la fiert pana la primul clocot.
133 g Faina
Se adauga peste ingredientele ude si se amesteca pe foc timp de 1-2 minute. Blatul obtinut se pune in bolul unui mixer planetar si se mixeaza cu atasamentul pala, pana cand se raceste.
200 g Oua
Se adauga treptat peste aluat, amestecand la viteza mica. Se formeaza choux-uri care se acopera cu un disc decupat din blatul craquelin si se coc la 165C cu ventilatie.
Umpleti choux-urile cu crema de vanilie, crema de ciocolata sau o alta crema pe placul vostru.