Entremet de Ciocolata cu Caise si Piersici

Astazi o sa face un tort mai complex, un entremet de ciocolata cu lapte.

Avem in acest tort o gramada de gusturi si de texturi dar le-am ales incat sa mearga foarte bine impreuna. Un mousse fin de ciocolata cu lapte, confit de piersici cu caise confiate, blat pufos de migdale si un strat crocant cu mici bucatele de sare care surprind papila.


Pentru 2 torturi de 18 cm, aproximativ 1 kg fiecare.

Pentru blatul pufos de migdale:

  • 3 buc Albus Ou

  • 20 g Zahar

Mixeaza albusurile pana incep sa se spumeze dupa care adauga incet zaharul mixand pana obti o spuma stabila.

  • 3 buc Galbenus Ou

  • 20 g Zahar

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si se spumeaza.

  • 30 g Faina

  • 20 g Zahar Pudra

  • 20 g Faina Migdale

Cerne ingredientele impreuna si adauga-le peste galbenusuri, amestecand cu o spatula.

  • 15 g Unt Topit

Adauga untul topit peste galbenusuri si integreaza cu o spatula.

Integreaza spuma de albus in 3 randuri, incercand sa pastrezi blatul cat mai aerat. Imparte blatul in 2 tavi de 15 cm si coace-le la 160 C, cu ventilatie 20-25 minute.

Pentru confitul de piersici:

  • 20 g Zeama Lamaie

  • 20 g Amidon

  • 400 g Piure Piersici

  • 40 g Zahar

Amesteca zeama de lamaie cu amidonul si toarna-le peste piure-ul de piersici impreuna cu zaharul. Fierbe amestecul aproximativ 5 minute pana se ingroasa putin.

  • 4 g Gelatina

  • 20 g Apa Rece

  • 200 g Caise Confiate

Dizolva gelatina in apa rece si adaug-o peste piure-ul fierbinte. Amesteca pana cand gelatina se dizolva dupa care adauga caisele taiate cubulete.

Dupa ce blaturile si confitul s-a racit, pune cate jumatate din cantitatea de confit peste fiecare blat si pune tavile la congelator cateva ore.

Pentru mousse-ul de ciocolata cu Lapte:

  • 300 g Ciocolata cu Lapte

  • 100 g Ciocolata Neagra 55%

  • 160 g Frisca

  • 3 Buc Foaie Gelatina

Topeste ciocolata si frisca intr-un bol dupa care adauga foile de gelatina hidratate in apa rece si scurse, amestecand pana cand se dizolva.

  • 460 g Frisca

Spumeaza frisca si adaug-o peste ciocolata topita in 3 randuri. Imparte mousse-ul in 2 inele de 18 cm in care ai pus folie de acetofan. Pune cate un blat acoperit de confit in fiecare din forme, astfel incat blatul sa fie in sus si confit-ul sa ia contact cu mousse-ul si apasa pana iese putin mousse pe margini. Intinde mousse-ul in exces pe fundul blatului.

Pentru stratul crocant:

  • 20 g Migdale

  • 40 g Paillete Feuilletine

  • 30 g Caise Confiate

  • 2 g Fulgi Sare

  • 60 g Ciocolata cu Lapte

  • 15 g Ulei

Topeste ciocolata cu uleiul si toarna-le peste restul ingredientelor taiate marunt, amestecate intr-un bol. Pune cate jumatate din cantitatea de amestec pe baza fiecarui tort intr-un strat subtire si congeleaza torturile minim 6 ore.

Foloseste glazura oglinda pentru a acoperi torturile (eventual inlocuind ciocolata alba din reteta, cu ciocolata cu lapte).

Previous
Previous

Tarta cu Fistic si Zmeura

Next
Next

Tort de Morcovi