Tarta cu Fistic si Zmeura
Vom folosi cojile de tarta pe care le-am facut acum ceva timp pentru a crea aceasta minunata tarta cu compote de zmeura, crema fina de fistic in care am adaugat bucati de fistic pentru o mai buna textura si acoperita cu multa zmeura proaspata.
Pentru o tarta de 20cm si 2 tarte de 10 cm:
250 g Zmeura
50 g Zahar
Pune zmeura si zaharul intr-o oala si fierbe-le pana cand zemura se dezintegreaza complet si scade putin dupa care mixeaz-o cu un mixer vertical. Tece piure-ul printr-o sita pentru a scapa de seminte.
10 g Zeama Lamaie
10 g Amidon
Adauga amidonul amestecat cu zeama de lamaie peste piure-ul de zmeura si mai fierbe-l inca 2 minute dupa care lasa-l la racit.
300 g (1/2 portie) Crema Vanilie
50 g Pasta Fistic
10 g Fistic Maruntit
Amesteca crema de vanilie cu pasta de fistic si fisticul maruntit si pune crema rezultata intr-un pos de cofetarie.
Intr-o coaja de tarta, pune un strat subtire de compote de zmeura, completeaza cu crema de fistic si acopera cu multa zmeura proaspata.
Pastreaza tarta la rece cateva ore inainte de a o servi.