Tarta cu Fistic si Zmeura

Vom folosi cojile de tarta pe care le-am facut acum ceva timp pentru a crea aceasta minunata tarta cu compote de zmeura, crema fina de fistic in care am adaugat bucati de fistic pentru o mai buna textura si acoperita cu multa zmeura proaspata.

Pentru o tarta de 20cm si 2 tarte de 10 cm:

  • 250 g Zmeura

  • 50 g Zahar

Pune zmeura si zaharul intr-o oala si fierbe-le pana cand zemura se dezintegreaza complet si scade putin dupa care mixeaz-o cu un mixer vertical. Tece piure-ul printr-o sita pentru a scapa de seminte.

  • 10 g Zeama Lamaie

  • 10 g Amidon

Adauga amidonul amestecat cu zeama de lamaie peste piure-ul de zmeura si mai fierbe-l inca 2 minute dupa care lasa-l la racit.

  • 300 g (1/2 portie) Crema Vanilie

  • 50 g Pasta Fistic

  • 10 g Fistic Maruntit

Amesteca crema de vanilie cu pasta de fistic si fisticul maruntit si pune crema rezultata intr-un pos de cofetarie.

Intr-o coaja de tarta, pune un strat subtire de compote de zmeura, completeaza cu crema de fistic si acopera cu multa zmeura proaspata.

Pastreaza tarta la rece cateva ore inainte de a o servi.

Previous
Previous

Tort Macaron(s)

Next
Next

Entremet de Ciocolata cu Caise si Piersici