Tort de Morcovi

Unul dintre torturile mele preferate: Tortul de morcovi sau Carrot cake. O reteta simpla si rapida asa cum sunt multe din retetele clasice.

Pentru un tort de 15 cm, aproximativ 1 kg:

Pentru blat:

  • 2 buc Ou

  • 1 buc Galbenus

  • 100 g Zahar Brun

  • 65 g Ulei

Mixeaza zaharul si ouale pana obti o spuma deschisa la culoare dupa care adauga uleiul si mai mixeaza putin.

  • 95 g Faina

  • 75 g Nuci macinate

  • 5 g Scortisoara

  • 5 g Praf de Copt

Amesteca ingredientele si adauga-le peste oua, amestecand cu o spatula.

  • 190 g Morcovi rasi

  • 110 g Ananas din compot

Adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si ananasul maruntit si amesteca. Imparte blatul in 3 forme de 15 cm diametru si coace-l la 150 C fara ventilatie aproximativ 1 ora.

Pentru crema:

  • 90 g Unt moale

  • 60 g Zahar Pudra

  • 1/2 Esenta Vanilie

Mixeaza ingredientele pana cand untul se spumeaza si se deschide la culoare.

  • 225 g Crema de Branza

Adauga crema de branza si mixeaza pana cand se integreaza in unt.

Umple tortul folosind aproximativ 100g crema pe fiecare strat iar restul pentru margini si deasupra.


Previous
Previous

Entremet de Ciocolata cu Caise si Piersici

Next
Next

Ciocolata de Casa