Tort de Morcovi
Unul dintre torturile mele preferate: Tortul de morcovi sau Carrot cake. O reteta simpla si rapida asa cum sunt multe din retetele clasice.
Pentru un tort de 15 cm, aproximativ 1 kg:
Pentru blat:
2 buc Ou
1 buc Galbenus
100 g Zahar Brun
65 g Ulei
Mixeaza zaharul si ouale pana obti o spuma deschisa la culoare dupa care adauga uleiul si mai mixeaza putin.
95 g Faina
75 g Nuci macinate
5 g Scortisoara
5 g Praf de Copt
Amesteca ingredientele si adauga-le peste oua, amestecand cu o spatula.
190 g Morcovi rasi
110 g Ananas din compot
Adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si ananasul maruntit si amesteca. Imparte blatul in 3 forme de 15 cm diametru si coace-l la 150 C fara ventilatie aproximativ 1 ora.
Pentru crema:
90 g Unt moale
60 g Zahar Pudra
1/2 Esenta Vanilie
Mixeaza ingredientele pana cand untul se spumeaza si se deschide la culoare.
225 g Crema de Branza
Adauga crema de branza si mixeaza pana cand se integreaza in unt.
Umple tortul folosind aproximativ 100g crema pe fiecare strat iar restul pentru margini si deasupra.