Cheesecake cu Caramel Sarat

Crusta din biscuiti Oreo, caramel sarat cu nuci, alune si fistic, crema fina cu branza si ciocolata alba si un strat crocant de ciocolata neagra. Un deliciu acest cheesecake fara coacere (no bake, cum e la moda acum sa zici)!

Pentru un cheesecake de 20 cm, aproximativ 2kg

Pentru crusta:

  • 300 g Biscuiti Oreo

  • 150 g Unt

Am folosit direct pudra de biscuiti Oreo aici, se gaseste fix la punga de 300g (atentie, pudra. Nu crunch!) peste care am turnat untul topit. Am pus hartie pe fundul unei forme cu arc de 20 cm si am format crusta si la baza si pe margini. Punem la rece pana pregatim caramelul.

Pentru Caramel:

  • 120 g “nuci”

Poti folosi orice fel de nuci - alune de padure, migdale, fistic, etc. Pune-le 10 minute la 150C sa se coaca… sau daca vrei sa fie chair no bake, prajeste-le putin intr-o tigaie.

  • 200 g Zahar

  • 10 g Sare

Se pun intr-o oala pe foc mic, pana cand zaharul se topeste complet.

  • 70g Unt

  • 70 g Smantana pentru frisca

Cand zaharul e topit, adauga untul si amesteca pana la omogenizare dupa care adauga smantana pentru frisca si amesteca din nou. Fierbe caramelul 20-30 secunde dupa care da-l jos de pe foc si pune deoparte din el (intr-o pungulita sau..) cam 20g. In restul de caramel adauga nucile maruntite si toarna-l peste crusta de biscuiti, la baza cheesecake-ului.

Pentru primul strat de ciocolata:

  • 100 g Ciocolata neagra

  • 10 g Ulei

  • 25 g Lapte

Se topesc impreuna si se toarna peste caramel. Nivelam si dam la rece pana cand se intareste.

Pentru stratul de branza:

400 g Branza de Vaci

130 g Smantana Acra

1 bc Esenta Vanilie

Se amesteca impreuna intr-un bol.

7 g Gelatina Granule

35 g Apa rece

Hidaratam gelatina in apa, o topim si o integram in amestecul de branza si smantana.

130 g Ciocolata Alba

200 g Frisca

Topim ciocolata si o integram in amestecul de branza dupa care integram frisca spumata nici prea tare nici prea moale. Punem compozitia in cheesecake si punem la rece cateva ore.

Al-2-lea strat de ciocolata:

  • 100 g Ciocolata neagra

  • 10 g Ulei

  • 25 g Lapte

La fel ca la primul strat, topim ingredientele si nivelam peste stratul de branza. Decorati cu bucati de fisic, alune de padure, etc caramelul pe care l-am pus deoparte la inceput si ciocolata neagra. Sau.. cum vreti voi!

Ca sa scoateti usor cheesecake-ul din forma folositi o torta sau o carpa inmuiata in apa calda (vedeti in video).

Enjoy!

Previous
Previous

Crema de Zmeura

Next
Next

Prajitura Alba ca Zapada - Lamaita