Cheesecake cu Caramel Sarat
Crusta din biscuiti Oreo, caramel sarat cu nuci, alune si fistic, crema fina cu branza si ciocolata alba si un strat crocant de ciocolata neagra. Un deliciu acest cheesecake fara coacere (no bake, cum e la moda acum sa zici)!
Pentru un cheesecake de 20 cm, aproximativ 2kg
Pentru crusta:
300 g Biscuiti Oreo
150 g Unt
Am folosit direct pudra de biscuiti Oreo aici, se gaseste fix la punga de 300g (atentie, pudra. Nu crunch!) peste care am turnat untul topit. Am pus hartie pe fundul unei forme cu arc de 20 cm si am format crusta si la baza si pe margini. Punem la rece pana pregatim caramelul.
Pentru Caramel:
120 g “nuci”
Poti folosi orice fel de nuci - alune de padure, migdale, fistic, etc. Pune-le 10 minute la 150C sa se coaca… sau daca vrei sa fie chair no bake, prajeste-le putin intr-o tigaie.
200 g Zahar
10 g Sare
Se pun intr-o oala pe foc mic, pana cand zaharul se topeste complet.
70g Unt
70 g Smantana pentru frisca
Cand zaharul e topit, adauga untul si amesteca pana la omogenizare dupa care adauga smantana pentru frisca si amesteca din nou. Fierbe caramelul 20-30 secunde dupa care da-l jos de pe foc si pune deoparte din el (intr-o pungulita sau..) cam 20g. In restul de caramel adauga nucile maruntite si toarna-l peste crusta de biscuiti, la baza cheesecake-ului.
Pentru primul strat de ciocolata:
100 g Ciocolata neagra
10 g Ulei
25 g Lapte
Se topesc impreuna si se toarna peste caramel. Nivelam si dam la rece pana cand se intareste.
Pentru stratul de branza:
400 g Branza de Vaci
130 g Smantana Acra
1 bc Esenta Vanilie
Se amesteca impreuna intr-un bol.
7 g Gelatina Granule
35 g Apa rece
Hidaratam gelatina in apa, o topim si o integram in amestecul de branza si smantana.
130 g Ciocolata Alba
200 g Frisca
Topim ciocolata si o integram in amestecul de branza dupa care integram frisca spumata nici prea tare nici prea moale. Punem compozitia in cheesecake si punem la rece cateva ore.
Al-2-lea strat de ciocolata:
100 g Ciocolata neagra
10 g Ulei
25 g Lapte
La fel ca la primul strat, topim ingredientele si nivelam peste stratul de branza. Decorati cu bucati de fisic, alune de padure, etc caramelul pe care l-am pus deoparte la inceput si ciocolata neagra. Sau.. cum vreti voi!
Ca sa scoateti usor cheesecake-ul din forma folositi o torta sau o carpa inmuiata in apa calda (vedeti in video).
Enjoy!