Blaturi simple cu Nuca
Imi plac retetele in care pot inlocui (sau adauga) un ingredient si sa obtin ceva nou. Asa e si reteta asta de blaturi simple cu nuca, in locul careia puteti folosi si alte “nuci” (migdale, alune de padure, fistic, etc). Practic e un blat Dacquoise cu nuca, blat pe care il puteti face si mai subtire decat il fac eu in reteta asta, si uite asa e cu retetele astea faine pe care le poti adapta la nevoile tale …
Pentru 3 blaturi de 20cm (aproximativ 1 cm grosime fiecare blat):
200 g Nuca (sau alte nuci, alune, fistic, etc)
100 g faina
1 g sare
Amesteca ingredientele si pune-le intr-un blender sau robot de bucatarie. Proceseaza-le pana obti o pudra destul de fina pe care o pui momentan deoparte.
300 g Albus Ou
6 g Acid (otet de mere, zeama de lamaie…)
200 g Zahar
O sa facem o bezea simpla franceza. Spumeaza usor albusul de ou si cand incepe sa prinda volum, adauga acidul si zaharul putin cate putin, mixand pe viteza medie pana cand obti o bezea lucioasa si stabila, cu varfurile moi.
Adauga ingredientele uscate peste bezea si amesteca incat sa pierzi cat mai putin volum, dupa care imparte compozitia in 3 tavi sau inele de 20cm si coace-le la 175 C cu ventilatie, 20-25 minute.