Blaturi simple cu Nuca

Imi plac retetele in care pot inlocui (sau adauga) un ingredient si sa obtin ceva nou. Asa e si reteta asta de blaturi simple cu nuca, in locul careia puteti folosi si alte “nuci” (migdale, alune de padure, fistic, etc). Practic e un blat Dacquoise cu nuca, blat pe care il puteti face si mai subtire decat il fac eu in reteta asta, si uite asa e cu retetele astea faine pe care le poti adapta la nevoile tale …

Pentru 3 blaturi de 20cm (aproximativ 1 cm grosime fiecare blat):

  • 200 g Nuca (sau alte nuci, alune, fistic, etc)

  • 100 g faina

  • 1 g sare

Amesteca ingredientele si pune-le intr-un blender sau robot de bucatarie. Proceseaza-le pana obti o pudra destul de fina pe care o pui momentan deoparte.

  • 300 g Albus Ou

  • 6 g Acid (otet de mere, zeama de lamaie…)

  • 200 g Zahar

O sa facem o bezea simpla franceza. Spumeaza usor albusul de ou si cand incepe sa prinda volum, adauga acidul si zaharul putin cate putin, mixand pe viteza medie pana cand obti o bezea lucioasa si stabila, cu varfurile moi.

Adauga ingredientele uscate peste bezea si amesteca incat sa pierzi cat mai putin volum, dupa care imparte compozitia in 3 tavi sau inele de 20cm si coace-le la 175 C cu ventilatie, 20-25 minute.

Previous
Previous

Crema de Fistic - 2 Variante

Next
Next

Cu cat sa vand Kg de Tort / Prajitura ?