Cheesecake cu Fructe de Padure
De fiecare data cand imi e pofta de ceva dulce si ma uit in vitrina(avantajul de a avea o cofetarie...) parca tot o felie de cheesecake copt cu fructe de padure as lua!
Atat de simplu si totusi.... atat de bun!
Pentru 1 kg Cheesecake (forma cu diametrul 20cm)
130g biscuiti cacao
65g unt topit
Maruntiti biscuitii folosind un robot de bucatarie sau cum puteti mai bine si amestecatii cu untul topit. Puneti amestecul pe baza unei forme cu arc de 20cm (in care ati pus inainte hartie de copt) si presati pentru a forma un blat. Eu folosesc baza ibricului in care am topit untul pentru a presa blatul. Puneti forma la cuptor (160 C) cateva minute pentru a coace usor blatul.
400g branza de vaci
120g zahar
80g smantana
1 esenta vanilie
3 oua
Amestecati ingredientele cu un tel si turnati compozita peste blatul de biscuiti. Coaceti la 140C pana cand marginile cheesecake-ului sunt tari dar mijlocul este inca putin moale. Raciti cheesecake-ul in cuptor, cu usa usor deschisa pentru a evita craparea acestuia.
250g fructe padure
50g zahar
Se pun pe foc mic intr-o oala si se lasa la fiert pana scade lichidul. Dupa racire, turnati sosul peste cheesecake. Puteti folosi fructe proaspete sau congelate.
Pentru alte dimensiuni de tavi:
15cm diametru - reteta x 0.5
16cm diametru - reteta x 0.66
24cm diametru - reteta x 1.5
27cm diametru - reteta x 2