Briose Angel Food
Pe langa excesul de blat(rezultat de la decuparea capacelor de la torturi), excesul de albus este unul din lucrurile la care toti cofetarii cauta solutie. Cate bezele si Pavlove poate sa coaca omul?!
Intra in scena briosele astea minunate de care sigur o sa va indragostiti!
Pentru 12 Briose
225g albus de ou
2g sare
180g zahar
Puneti albusul intr-un bol cu sarea si eventual putina zeama de lamaie si mixati pana incepe sa se spumeze, moment in care incepeti sa adaugati zaharul, incet incet, putin cate putin, pana obtineti o spuma tare si lucioasa.
150g faina
5g praf de copt
50g nuca cocos
Amestecati ingredientele uscate (prafurile) pana se omogenizeaza si adaugatile peste albusul de ou, amestecand usor, cu miscari din alea de cofetarie (de jos in sus).
50g ulei
Coaja rasa de la 1 lamaie
150g nuci si fructe uscate (se pot folosi nuci, alune, migdale, stafide, merisoare, etc)
Adaugati uleiul si coaja de la lamaie si amestecati usor, adaugati nucile si amestecati usor. Totul la reteta asta se face... usor.
Impartiti aluatul obtinut in 12 forme de briose (in care ati pus si hartie) si dati-le la cuptor vreo jumate de ceas, la 180C.
Sunt gata cand sunt rumenite frumos deasupra.
Puteti sa le ornati cu ciocolata alba topita.. sau nu :)