Briose Angel Food

Pe langa excesul de blat(rezultat de la decuparea capacelor de la torturi), excesul de albus este unul din lucrurile la care toti cofetarii cauta solutie. Cate bezele si Pavlove poate sa coaca omul?!

Intra in scena briosele astea minunate de care sigur o sa va indragostiti!

 

Pentru 12 Briose

 

  • 225g albus de ou

  • 2g sare

  • 180g zahar

 

Puneti albusul intr-un bol cu sarea si eventual putina zeama de lamaie si mixati pana incepe sa se spumeze, moment in care incepeti sa adaugati zaharul, incet incet, putin cate putin, pana obtineti o spuma tare si lucioasa.

 

  • 150g faina

  • 5g praf de copt

  • 50g nuca cocos

 

Amestecati ingredientele uscate (prafurile) pana se omogenizeaza si adaugatile peste albusul de ou, amestecand usor, cu miscari din alea de cofetarie (de jos in sus).

 

  • 50g ulei

  • Coaja rasa de la 1 lamaie

  • 150g nuci si fructe uscate (se pot folosi nuci, alune, migdale, stafide, merisoare, etc)

 

Adaugati uleiul si coaja de la lamaie si amestecati usor, adaugati nucile si amestecati usor. Totul la reteta asta se face... usor.

Impartiti aluatul obtinut in 12 forme de briose (in care ati pus si hartie) si dati-le la cuptor vreo jumate de ceas, la 180C.

Sunt gata cand sunt rumenite frumos deasupra.

Puteti sa le ornati cu ciocolata alba topita.. sau nu :)

Previous
Previous

Cheesecake cu Fructe de Padure

Next
Next

Cum sa scrii pe un tort folosind un con de hartie