Cheesecake cu Ciocolata Fara Coacere
Iubitorii de ciocolata vor gasi cu greu ceva mai bun decat cheesecake-ul acesta cu ciocolata multa maruntita intr-un strat bogat de branza si un al-doi-lea strat super ciocolatos cu branza si ganache de ciocolata!
Doar daca citesti descrierea de mai sus iti dai seama ca aici e vorba de cantitati obscene de ciocolata!
Pentru o tava de 24 cm:
200 g Biscuiti cacao
100 g Unt topit
Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul topit si se pun pe fundul unei tavi de 24cm. Taseaza-i cu fundul unui ibric si pune forma la rece pana pregatesti umplutura.
550 g Branza de vaci
250 g Mascarpone
150 g Zahar pudra
2 buc Esenta vanilie
Amesteca toate ingredientele intr-un bol mediu, folosind un tel sau un mixer de mana.
15 g Gelatina
75 g Apa rece
Se hidrateaza gelatina in apa timp de 5 minute dupa care se topeste pe baie de aburi si se adauga peste amestecul de branza, amestecand viguros.
200 g Frisca
Spumeaza frisca cu un mixer si integreaz-o in amestecul de branza.
Din compozitia rezultata se scoate un sfert(300g) si se pune deoparte (in bolul in care ai batut frisca de ex).
100 g Ciocolata neagra
Se marunteste si se adauga peste compozitia ramasa dupa care se pune peste stratul de biscuiti.
200 g Frisca
20 g Cacao
150 g Ciocolata neagra
Se topesc pe baie de aburi pana cand se formeaza un ganache care se amesteca cu sfertul din compozitia de branza(e bine sa trecori ganache-ul pentru a scapa de eventualele bucatele de cacao care nu s-au dizolvat). Toarna compozitia in tava peste primul strat de branza si lasa totul la rece peste noapte.