Cheesecake cu Ciocolata Fara Coacere

Iubitorii de ciocolata vor gasi cu greu ceva mai bun decat cheesecake-ul acesta cu ciocolata multa maruntita intr-un strat bogat de branza si un al-doi-lea strat super ciocolatos cu branza si ganache de ciocolata!

Doar daca citesti descrierea de mai sus iti dai seama ca aici e vorba de cantitati obscene de ciocolata!


Pentru o tava de 24 cm:

  • 200 g Biscuiti cacao

  • 100 g Unt topit

Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul topit si se pun pe fundul unei tavi de 24cm. Taseaza-i cu fundul unui ibric si pune forma la rece pana pregatesti umplutura.

  • 550 g Branza de vaci

  • 250 g Mascarpone

  • 150 g Zahar pudra

  • 2 buc Esenta vanilie

Amesteca toate ingredientele intr-un bol mediu, folosind un tel sau un mixer de mana.

  • 15 g Gelatina

  • 75 g Apa rece

Se hidrateaza gelatina in apa timp de 5 minute dupa care se topeste pe baie de aburi si se adauga peste amestecul de branza, amestecand viguros.

  • 200 g Frisca

Spumeaza frisca cu un mixer si integreaz-o in amestecul de branza.

Din compozitia rezultata se scoate un sfert(300g) si se pune deoparte (in bolul in care ai batut frisca de ex).

  • 100 g Ciocolata neagra

Se marunteste si se adauga peste compozitia ramasa dupa care se pune peste stratul de biscuiti.

  • 200 g Frisca

  • 20 g Cacao

  • 150 g Ciocolata neagra

Se topesc pe baie de aburi pana cand se formeaza un ganache care se amesteca cu sfertul din compozitia de branza(e bine sa trecori ganache-ul pentru a scapa de eventualele bucatele de cacao care nu s-au dizolvat). Toarna compozitia in tava peste primul strat de branza si lasa totul la rece peste noapte.



Previous
Previous

Panna Cotta cu Zmeura

Next
Next

Paine de Casa fara framantare