Briose de Ciocolata cu Unt de Arahide
Printre primele briose facute de mine si inca printre preferatele mele! Un blat foarte bun, dens si umed, ciocolatos iar untul de arahide si crema foarte putin dulce/sarata il completeaza perfect!
Pentru 12 Briose
2 oua
100 g ulei
125 g lapte batut
Se bat cu un tel.
100 gr ciocolata
60 ml cafea fierbinte
Se topesc pe baie de aburi ca sa formeze un ganache dupa care se amesteca cu ingredientele ude tot cu un tel.
150 gr faina
50 gr cacao
150 gr zahar
2g sare
4g Praf de copt
Se omogenizeaza intr-un bol separat dupa care se amesteca cu ingredientele ude.
Imparte aluatul in 12 forme de briose si coace-le la 150 C pentru 30-35 minute.
Pentru crema:
40 g unt moale
40g zahar pudra
Se mixeaza cu un mixer pana se aereaza untul.
75g unt arahide (cruncy)
Se adauga peste unt si se mixeaza pana la omogenizare.
190g crema branza rece
Se adauga peste crema si se mixeaza. Se taie capace la fiecare briosa, se scobeste putin interiorul cu o lingurita dupa care se umplu briosele cu crema. Se pune capacul la loc.