Cheesecake cu Zmeura Fara Coacere
CEL MAI BUN cheesecake pe care l-am incercat! O crema de branza fina, nu foarte dulce, incoronata de un jeleu dulce acrisor de zmeura. Atat de simplu! Atat de bun!
Pentru o tava de 24 cm:
Blat:
240 g Biscuiti vanilie
120 g Unt topit
Biscuitii se maruntesc cu un robot de bucatarie dupa care se amesteca cu untul topit, Se pun pe fundul unei tavi de 24 cm si se preseaza dupa care se pun la rece.
Compozitia de branza:
15 g Gelatina
75 g Apa rece
250 g Branza Quark
250 g Branza Mascarpone
150 g Branza dulce de vaci
150 g Zahar
2 buc Esenta vanilie
200 g Frisca naturala
Branzele se amesteca cu zaharul si vanilia. Gelatina se hidrateaza cu apa si se pune la rece. Dupa ce s-a hidratat se topeste pe baie de aburi si se integreaza in branza. Se integreaza frisca batuta spuma si se pune compozitia peste blatul de biscuiti. Se lasa la rece pana se intareste.
Jeleu de zmeura:
350 g Piure zmeura
33 g Zahar
2 buc Foaie gelatina
Gelatina se hidrateaza in apa rece si se pune peste piureul amestecat cu zahar si incalzit la 40C. Dupa ce se dizolva complet, se toarna peste cheesecake.