Tort Fraisier
Un delicios tort de primavara cu vanilie, capsuni proaspete blat pufos insiropat cu lamaie. Suna si chiar este foarte simplu dar vei ramane surprins de cat de bun este!
Pentru un tort de 20cm, aproximativ 2.2 kg
Pentru blat:
4 buc Ou
20 g Coaja Lamaie
133 g Zahar
133 g Faina
53 g Unt
Ouale, coaja de lamaie si zaharul se pun in bolul unui mixer planetar pe baie de aburi pana cand se topeste zaharul dupa care se mixeaza pana veti obtine o spuma care curge greu, are un aspect de pamblica.
Adauga faina amestecand usor si la sfarsit untul topit si racit. Pentru ca untul sa fie mai usor de integrat, pune peste el o cantitate mica din spuma blatului si amesteca. Vei obtine un amestec mai usor pe care poti sa il amesteci in restul de blat.
Se coace 25-30 min la 180 C.
Pentru crema:
480 g Lapte
2 buc Esenta vanilie
150 g Zahar
80 g Amidon
3 buc Ou
2 buc Galbesnus ou
120 g Unt
Laptele se pune la incalzit cu vanilia. Amesteca zaharul cu amidonul dupa care adauga ouale si galbenusurile. Toarna laptele fierbinte peste dupa care pune pe foc pana cand se intareste, amestecand continu. La sfarsit se integreaza untul.
Sirop:
75 g Zahar
100 g Zeama lamaie
500 g Capsuni proaspete
Dupa ce blatul si crema s-au racit, blatul se taie in 2, se insiropeaza si se aseaza intr-o forma cu folie de acetofan pe margine. Spala capsunile si tapeteaza marginile tavi cu jumatati de capsuni. Foloseste jumatate din crema pentru a forma un strat de crema care sa acopere blatul, taie restul de capsuni si adauga-le peste si completeaza cu restul cremei. Pune a-2-a jumatate de blat deasupra si pune la rece cel putin 8 ore.
Orneaza cu o foaie de martipan, capsuni proaspete si migdale.