Tort Padurea Neagra

De multe ori deserturile simple sunt cele mai bune. Pavlova sau Tiramisu sunt bune exemple.

Asa este si cu tortul nostru de azi, tortul Padurea Neagra, Foret Noire, Black Forest sau cum i-o mai zice, un tort simplu cu blat pufos de cacao, insiropat, crema pufoasa de frisca si visine.

Pentru un tort de 18 cm:

Pentru blat:

  • 4 buc Ou

  • 135 g Zahar

  • 2 g Sare

Pune ouale, zaharul si sarea in bolul unui mixer planetar si amesteca-le cu un tel. Pune-le pe baie de aburi pana cand zaharul s-a topit dupa care mixeaza-le 5-7 minute pana obti o spuma foarte densa.

  • 30 g Cacao

  • 60 g Faina

Amesteca faina cu cacaua si integreaza-le in spuma de ou folosind o spatula, cu miscari lente, de jos in sus.

  • 42 g Unt

Topeste untul, adauga putin din blat peste el si amesteca bine dupa care toarna amestecul peste blat si integreaza-l cu spatula, cu miscari line.

Coace blatul intr-o forma de 18 cm la 175C timp de 25-30 minute.

Pentru crema:

  • 200 g Mascarpone

  • 30 g Lapte

  • 40 g Zahar Pudra

  • 1 buc Esenta Vanilie

  • 300 g Frisca

Amesteca laptele cu zaharul, esenta de vanilie si mascarpone folosind un tel pana cand se inmoaie putin. Integreaza frisca spumata si amesteca putin pana obti o crema spumoasa si omogena.

  • 1 buc Compot Visine

Taie blatul racit in 3 si foloseste zeama de la compotul de visine pentru a insiropa foarte bine toate cele 3 blaturi.

Construieste tortul punand un blat, 1/3 din crema, visine din compot urmate de inca un blat, 1/3 crema, iarasi visine si acopera cu cel de-al 3-lea blat. Foloseste ultima treime din crema pentru a imbraca tortul si baroteaza-l cu aschii de ciocolata.

Deasupra poti face aveline de frisca ornate cu visine sau cirese proaspete.

Previous
Previous

Briose Curcubeu

Next
Next

Paste cu feta si rosii