Paste cu feta si rosii

Asta e retea aia virala care a dat ture pe internet. E buna, n-am ce zice! Paste cu rosii chery, branza feta si busuioc….. nu ai cum sa gresesti cu combinatia asta!

Rosiile chery sunt mai aromate chiar si in afara sezonului si asta face ca reteta asta sa fie foarte gustoasa pe tot timpul anului.


Intr-un vas termorezistent (de ceramica sau yena) am pus o bucata de 200g de branza feta si 250g de rosii chery, sare si piper (gustati feta si daca e foarte sarata, nu mai adaugati sare). Am pus si niste fulgi de chilly, ca nu m-am putut abtine (merg pusi si niste catei de usturoi striviti) si am dat la cuptor, la 200g pentru 40 de minute.

Cand mai erau vreo 11 minute pana sa fie gata (sau cat dureaza sa fiarba pastele voastre) am pus la fiert si 200g de penne.

Am adaugat pastele in tava cu branza si rosii si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Pentru ca imi place sa se formeze un sos delicios, am adaugat si putin din apa in care au fiert pastele (aici trebuie sa aveti grija la cat de sarata e feta si cata sare puneti in apa pt. paste).

Cand branza s-a topit si s-a format un sos care imbraca toate pastele, am adaugat cateva frunze proaspete de busuioc si am mai amestecat putin.

Delicios!

Previous
Previous

Tort Padurea Neagra

Next
Next

Cum se tempereaza ciocolata