Tarta cu Mere
Daca vrei sa faci cea mai buna tarta cu mere, ai nimerit exact unde trebuie!
Pentru o forma de aproximativ 23 cm:
Pentru Blat:
333 g Faina
55 g Zahar
250 g Unt
45 g Apa Rece
1 Lingura zeama de Lamaie
Amesteca faina si zaharul intr-un bol si pune peste untul congelat ras prin ochii mari ai razatoarei. Freaca cu degetele pana cand obti firimituri dupa care adauga apa si zeama de lamaie si amesteca pana la integrare. Formeaza blatul intr-un disc, pune-l in folie alimentara si pune-l la rece minim 30 minute.
Pentru umplutura :
2 kg Mere
200 g Zahar
80 g Unt
12 g Scortisoara
15 g Amidon
1 buc Lamaie (zeama)
Merele se curata de coaja si cotor si se taie in cuburi egale, cam de 1 cm. Se pune peste ele zeama de lamaie si se amesteca. Pune zaharul si scortisoara peste mere si amesteca pana la omogenizare.
Intr-o oala, topeste untul si toarna merele peste. Lasa la gatit, cu capacul pus 8-10 minute pana cand merele se inmoaie putin. Adauga amidonul si mai gateste 2-3 minute. Scoate amestecul intr-un bol si lasa-l pana se raceste complet.
Intinde blatul intr-o foaie si intinde-l intr-o forma de tarta de 23 cm, taind excesul. Pune umplutura si deasupra aseaza un disc facut din excesul de aluat. Unge deasupra cu ou si coace la 175 C pentru aproximativ 1 ora.
Lasa tarta la racit complet inainte de a o taia.