Red Velvet Cookies
Ca de obicei, lucrul care m-a atras primul la reteta asta a fost aspectul. Dar sa stiti ca nici gustul nu e mai prejos!
Pentru 10 cookies:
115 g Unt
150 g Zahar Brun
50 g Zahar
Mixeaza untul moale cateva minute pana se deschide la culoare dupa care adauga zaharul si mai mixeaza inca cateva minute.
1 buc Ou
15 g Lapte Batut
2 buc Esenta Vanilie
Colorant Rosu
Amesteca ingredientele intr-un bol, adauga-le peste unt si mixeaza cateva minute pana cand toata compozitia se aereaza bine.
200 g Faina
20 g Cacao
10 g Bicarbonat
1 g Sare
Cerne si amesteca ingredientele uscate dupa care pune-le peste unt. Mixeaza usor pana la integrare.
180 g Cipsuri Ciocolata
Poti folosi ce ciocolata doresti dar recomand ciocolata cat mai neagra, cipsuri sau bucati mici. Adauga cipsurile in aluat si amesteca pana la integrare. Acopera aluatul cu folie alimentara si pune-l la rece 1 ora.
Ruleaza 10 bile de aproximativ 75 g pe care le asezi pe o tava, le acoperi cu folie alimentara si le mai dai 1 ora la frigider.
Turteste usor bilele inainte de a le coace fix 11 minute la 175C cu ventilatie sau 190C fara ventilatie. Cand scoti cookies din cuptor, poti sa mai infigi cateva cipsuri de ciocolata in ei si sa le lasi sa se topeasca acolo.