Prajitura rasturnata cu Mere si frisca

Am adaptat reteta de tort rasturnat cu mere si am facut o varianta mai rapida si usoara de prajitura din ea. Se face foarte rapid si usor si rezultatul este delicios!

Pentru o tava de 20x20 cm:

  • 4-5 Buc Mere

  • 20 g Zahar

  • 15 g Unt

  • 50 g Nuci/Alune/Migdale

Unge tava cu unt pe baza si 1-2 cm pe pereti dupa care presara zaharul. Imprastie nucile dupa care pune deasupra merele decojite si decorticate, taiate in cuburi. Pune la cuptor la 175 C fara ventilatie aproximativ 40 minute.

  • 4 buc Galbenus

  • 15g Ulei

  • 120 g Faina

  • 5 g Praf de copt

Amesteca galbenusurile cu uleiul dupa care integreaza-le in faina amestecata cu praful de copt folosind la inceput un tel iar dupa aceea mainile pentru a obtine un praf cat mai fin.

  • 4 buc Albus

  • 120 g Zahar

Spumeaza usor albusurile dupa care adauga putin cate putin zaharul in timp ce mixezi, pana obti o belea lucioasa si stabila.

Integreaza amestecul de galbenus si faina in bezea si toarna aluatul in tava, peste mere, dupa ce le-ai lasat la racorit cateva minute. Coace inca 30-40 minute la 175C fara ventilatie.

Desprinde marginile cu un cutit si rastoarna prajitura pe o tava dupa care las-o la racorit.

  • 300 g Frisca

  • 20 g Zahar Pudra

Spumeaza frisca cu zaharul pudra si intinde un strat gros deasupra prajiturii racite complet. Dupa preferinta, inainte de stratul de frisca poti pune niste caramel sau dulce de leche iar deasupra poti pudra cu scortisoara.

Previous
Previous

Tort Profiterol

Next
Next

Decor tort in valuri