Prajitura Negresa cu Fructe

Ma gandeam la o prajitura cu fructe si bezea deasupra si cum nu am gasit o reteta care sa imi satisfaca pofta, am trecut la teste si a iesit aceasta prajitura negresa cu fructe si bezea care e super fresh si ATENTIE! Creaza dependenta! :))

Pentru o tava de 20x20 cm

  • 600 g Caise (sau alte fructe cum ar fi prune, cirese, visine, etc)

  • 75 g Zahar (eu am folosit Muscovado)

  • 1 buc Esenta Vanilie

Fructele se taie in jumatate sau sferturi daca sunt mai mari si se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.

  • 30 g Ciocolata Neagra

  • 65 g Cafea fierbinte

  • 30 g Unt moale

  • 60 g Ulei

  • 1 Buc Esenta Vanilie

  • 1 Ou + 1 Galbenus

  • 80 g Zahar

Cafeaua fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se adauga restul ingredientelor pe rand, amestecand dupa fiecare.

  • 120 g Faina

  • 20 g Cacao

  • 5 g Praf de Copt

Se amesteca intr-un bol separat.

85 g Ciocolata Neagra Maruntita

Se unesc cele doua boluri si se adauga ciocolata maruntita. Compozitia se toarna intr-o tava de 20x20 cm. Se presara peste fructele si sosul lasat de acestea si se coace la 175 C pentru aproximativ 35 minute.

  • 115 g Albus Ou

  • 160 g Zahar

Dupa ce se raceste putin si se poate scoate din tava, prajiura se pune pe o tava putin mai mare si se imbraca (inclusiv pe margini) cu bezeaua facuta din albus si zahar, se pudreaza cu zahar pudra si se pune din nou la cuptor la 120 C pentru aproximativ o ora, pana cand bezeaua este crocanta la exterior. Se lasa la racit complet (minim 4 ore) inainte de a o taia si servi.

Previous
Previous

Tort Deliciu

Next
Next

Pasta de Zahar