Prajitura Hawaii
Aceasta prajitura este prima prajitura pe care am facut-o vreodata. Este foarte usor de facut, rapida si arata foarte bine.
Pentru o forma de 20cm
150 g Unt
150 g Zahar
2 g Sare
Mixeaza untul moale cu zaharul si sarea pana cand se deschide la culoare si devine pufos si aerat.
2 buc Ou
Adauga ouale peste unt si mixeaza din nou pana cand amestecul este omogen.
250 g Faina
25 g Cocos
10 g Praf de copt
Ingredientele uscate se amesteca intr-un bol pana cand sunt omogenizate. Adauga-le peste amestecul de unt si ou si mixeaza pe viteza mica doar pana cand totul este omogenizat.
30 g Suc de lamaie (zeama de la o lamaie)
750 g Fructe (compot mix de fructe tropicale)
Se integreaza cu spatula in aluat, se toarna intr-o forma de 20cm si se coace la 180 C timp de aprox. 60 minute.
Eu am ornat cu ciocolata alba topita turnata peste blatul rece (am pus latul in frigider, acoperit, pana cand s-a racit bine de tot. Astfel ciocolata s-a intarit destul de repede pe el).