Prajitura cu Fructe (sau fructe cu prajitura)
Nu e clasicul pandispan cu fructe. Nu nu! Un blat dens dar totusi pufos, facut cu unt si fructe. Multe multe fructe.
Perfecta toata vara (sau primavara, toamna, iarna..)
Pentru 1 kg prajitura (tava de 25x25 cm):
175g unt
125g zahar pudra
25g miere
1 esenta vanilie
Mixati ingredientele pana cand untul este aerat bine, 2-3 minute la viteza medie.
135g ou (2 oua mari)
Adaugati peste unt ouale, rand pe rand, mixand la viteza mica pana se integreaza.
200g faina
3g praf de copt
2g sare
coaja de la o lamaie
Trebuie amestecate si adaugate peste ingredientele ude.Se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare.
500g fructe(afine, visine, cirese, etc)
Puneti intr-o tava de 25x25 cm jumatate din cantitatea de aluat, urmata de 250g fructe, cealalta jumatate din aluat si restul de fructe.
Coaceti la 160 C timp de 40-45 minute.
Link catre blog-ul lui Mircea Banu:
https://desertologie.blogspot.com/2017/08/de-ce-faci-asta-plus-reteta-mea-de.html