Prajitura cu Fructe (sau fructe cu prajitura)

Nu e clasicul pandispan cu fructe. Nu nu! Un blat dens dar totusi pufos, facut cu unt si fructe. Multe multe fructe.

Perfecta toata vara (sau primavara, toamna, iarna..)

 

Pentru 1 kg prajitura (tava de 25x25 cm):


  •  175g unt

  • 125g zahar pudra

  • 25g miere

  • 1 esenta vanilie

 

Mixati ingredientele pana cand untul este aerat bine, 2-3 minute la viteza medie.


  •  135g ou (2 oua mari)

 

Adaugati peste unt ouale, rand pe rand, mixand la viteza mica pana se integreaza.


  •  200g faina

  • 3g praf de copt

  • 2g sare

  • coaja de la o lamaie

 

Trebuie amestecate si adaugate peste ingredientele ude.Se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare.

 

  • 500g fructe(afine, visine, cirese, etc)


Puneti intr-o tava de 25x25 cm jumatate din cantitatea de aluat, urmata de 250g fructe, cealalta jumatate din aluat si restul de fructe.

Coaceti la 160 C timp de 40-45 minute.

 

Link catre blog-ul lui Mircea Banu:

https://desertologie.blogspot.com/2017/08/de-ce-faci-asta-plus-reteta-mea-de.html

Previous
Previous

Crema de Ciocolata pentru Prajituri si Torturi

Next
Next

Cum imbraci un tort in crema