Prajitura cu branza si fructe

Pentru ca e vara si e plina piata de fructe, m-am gandit sa facem aceasta reteta de prajitura cu branza si fructe care e foarte usoara. Ca sa o fac si mai usor de facut, am transformat toate cantitatile si astfel avem o reteta pentru care nu avem nevoie de cantar - o prajitura cu lingura, daca vreti. Reteta de prajitura cu fructe fara cantar:


Pentru o tava de 25x25 cm (aproximativ 2.5 kg prajitura)

  • 3 Buc Ou

  • 10 Linguri Zahar (200g)

Pune ouale si zaharul in bolul unui mixer planetar sau intr-un bol normal si mixeaza cu un mixer de mana, pana cand obti o spuma destul de tare si zaharul s-a topit.

  • 18 Linguri Ulei (180g)

  • 20 Linguri Lapte (240g)

  • 1 Buc Esenta Vanilie

Adauga uleiul, laptele si esenta de vanilie peste spuma de ou si mai mixeaza 20 de secunde, sa se amestece bine totul.

  • 20 Linguri Faina (420g)

  • 3 Linguri Cacao (40g)

  • 1.5 Buc Plic Praf de copt (15 g)

Amesteca faina cu praful de copt si pune-le peste ingredientele ude. Mixeaza pe viteza mica doar pana la integrare.

  • 750g Branza Vaci

  • 3 Buc Ou

  • 1 Buc Esenta Vanilie

  • 5 Linguri Zahar (100g)

  • 750g Fructe fara samburi

Pune in tava jumatate din cantitatea de aluat, urmata de jumatatea din cantitatea de branza si jumatate din fructe, restul de aluat, branza ramasa peste si deasupra restul de fructe.

Coace totul la 160 C fara ventilatie aproximativ 1 ora si 30 minute. Dupa ce scoti de la cuptor, acopera cu folie alimentara si feliaza prajitura dupa ce s-a racit complet.

Previous
Previous

Efect Catifea Tort

Next
Next

Placinta Greceasca cu foi