Placinta Greceasca cu foi
O placinta tipic greceasca, facuta cu foi subtiri de placinta, delicioasa si foarte usor de facut. O reteta ideala pentru incepatori!
Pentru un vas de 23 cm diametru:
7-8 buc Foi Placinta
100 g Unt
Scortisoara
Decongeleaza un pachet de foi de placinta din care vei folosi 7-8 foi. Unge fiecare foaie cu untul topit, strange-le in forma unui acordeon si formeaza o spirala nu foarte stransa intr-o forma de sticla (rezistenta la coacere). Unge partea de sus a foilor cu excesul de unt si coace la cuptor la 175 C fara ventilatie pentru 20-25 min.
5 buc Ou
150 g Zahar
360 g Lapte
120 g Frisca
1 buc Vanilie
Coaja de Portocala
2 g Sare
Incalzeste laptele, frisca, 100g din zahar, coaja de portocala si vanilia (amestecate) pana aproape de punctul de fierbere.
Amesteca ouale cu restul de zahar folosind un tel si toarna peste ele usor amestecul de lichide, amestecand continu.
Toarna tot amestecul peste foile coapte si pune inapoi la cuptor inca 20-25 minute, pana cand umplutura se intareste. Decoreaza cu fistic maruntit si consuma dupa ce placinta s-a racit.