Placinta Dobrogeana cu Dovleac VS Tarta Americana cu Dovleac

Clasica Romaneasca sau aromata Americana? Voi pe care o alegeti?



Pentru Tarta Americana:

Crusta:

  • 300 g Faina

  • 13 g Zahar

  • 3 g Sare

Se amesteca si se pun in bolul unui robot de bucatarie.

  • 113 g Unt

Untul rece, taiat cubulete se adauga peste faiana si se proceseaza cu robotul pana obtinem o compozitie care are mici bucatele de unt prin ea. Compozitia se scoate intr-un bol si se adauga apa rece, amestecand cu o furculita pana aluatul se leaga. Se formeaza un disc care se pune la frigider 30-45 minute.

Aluatul se intinde intr-o forma de 22 cm dupa care forma se pune la rece 15 minute. Se acopera cu hartie de copt si boabe pentru copt (sau fasole, orez, etc) si se coace 15 la 200C dupa care se scoate hartia de copt si se mai tine la cuptor inca 10 minute.

Umplutura:

Un dovleac placintar se taie in 4, se scot samburii, se stropeste interiorul cu putin ulei si se pun pe o tava la cuptor, la 200 C pentru aproximativ o ora, pana sunt foarte moi. Se da coaja deoparte si se proceseaza cu un blender sau robot de bucatarie pentru a obtine un piure de dovleac.

  • 425 g Piure de dovleac

  • 400 g Lapte dulce condensat

  • 2 buc Ou

  • 1 buc Galbenus

  • amestec mirodenii: 2g sare, 2g Ghimbir, 3g Scortisoara, 1g Cuisoare, 0.5g Nucsoara

  • 1 buc Esenta vanilie

Se amesteca cu un tel si se toarna in crusta. Se coace la 160 C pentru o ora.

Pentru Placinta Dobrogeana:

Umplutura:

  • 1 kg Dovleac placintar

  • 125 g Zahar

  • 100 g Unt

  • 2 buc Esenta Vanilie

  • 10 g Scortisoara

Dovleacul se rade pe razatoarea mare si se pune intr-o oala impreuna cu celelalte ingrediente si se pune pe foc aproximativ 15 minute, pana se inmoaie. Se scoate intr-un bol si se lasa la racit.

Foile:

Eu folosesc foi din comert(Morarita mi se par ok). Foile se decongeleaza, se intind si se ung cu unt topit. Fiecare foaie se umple cu 125 g umplutura, se ruleaza pe lung si se formeaza o spirala din cate foi doriti. Spirala se unge cu un galbenus amestecat cu o lingura de frisca si se coace la 160C aproximativ o ora.


Previous
Previous

Shugar sheet

Next
Next

Panna Cotta cu Zmeura