Lemon Curd

O crema de lamaie foarte buna, pe care o folosim des pentru a face tarta cu lamaie si bezea, dar este potrivita si pentru macarons sau alte prajituri.

Este crema perfecta cu care puteti inlocui fructele de padure de pe cheesecake-ul copt, pentru a face un cheesecake delicios cu lemon curd.

 

  • 60 g Zahar

  • 75 g Zeama lamaie

 

Puneti-le intr-un ibric si incalziti-le pana cand se topeste zaharul.

 

  • 1 buc Ou

 

Se bate intr-un bol dupa care se toarna peste el amestecul de zahar si zeama de lamaie, amestecand continu cu un tel. Bolul se pune pe baie de aburi si se amesteca constant cu o spatula pana cand crema se ingroasa. Evitati sa amestecati cu telul pentru ca veti adauga foarte mult aer in crema.

 

  • 50 g Unt

 

Se adauga peste crema cat aceasta este calda si se amesteca pana cand tot untul este topit si integrat in crema.

Folositi-o calda pentru a umple tarte sau acoperiti-o cu folie si lasati-o sa se raceasca.

Previous
Previous

Bagels in stil New York

Next
Next

Crema de Unt pentru acoperit torturile