Bagels in stil New York
Chifla perfecta pentru un mic dejun sau o gustare care te duce direct in mijlocul New York-ului! 1001 moduri in care o poti umple asa ca lasa-ti imaginatia sa zboare..
Pentru 8 bagels
250 g Apa
20 g Zahar
10 g Drojdie uscata
Se pun intr-un ibric, se amesteca si se lasa 10 min. sa creasca.
500 g Faina
10 g Sare
Pune-le intr-un bol, adauga drojdia crescuta si framanta timp de 10 minute. Se formeaza o bila care se pune intr-un bol uns cu ulei, la crescut timp de 1 ora.
Dupa 1 ora desumfla aluatul rezultat, formeaza o bila si imparte in 8 parti egale, fiecare parte formandu-se in cate o mica sfera. Lasa sferele 10 minute pe o tava unsa cu ulei, acoperite cu un stergar umed. Dupa 10 minute, formeaza bagels-ii, facand o gaura in centrul fiecarei bile, folosind degetele.
Fierbe-i in apa timp de 1 minut pe fiecare parte, unge-i cu galbenus de ou, presara seminte dupa preferinta si coace-i la 220 C timp de 20 - 25 min.