Gogosi cu Branza

O reteta de gogosi cu branza foarte usor de facut, fara dospire si pentru care nu aveti nevoie de cantar. Mie imi place sa le umplu cu gem dar sunt sigur ca sunt excelente si cu ciocolata sau crema de vanilie.

Pentru aproximativ 24 gogosi:

  • 300 g Faina (12-14 linguri cu varf)

  • 10 g Praf de Copt (1 plic)

Se amesteca intr-un bol pana cand se omogenizeaza.

  • 400 g Branza de Vaci (ceva mai putin de jumate dintr-o galetusa de 1 kg)

  • 3 buc Ou

  • 1 buc Esenta Vanilie

  • 1 buc Coaja Lamaie

  • 60 g Zahar (3 Linguri mari)

Ingredientele se omogenizeaza intr-un bol folosind un tel.

Se adauga peste amestecul de faina si praf de copt si se amesteca cu un tel.

Cantitatea de branza poate fi ceva mai mare sau mai mica. Daca puneti mai multa branza aluatul va fi mai moale si va avea un gust mai puternic de branza pe cand daca puneti mai putina branza, aluatul va fi mai usor de modelat.

Umpleti o oala mai mica si adanca cu ulei si pana se incinge, formati bile de marimea unei mingi de ping-pong din aluat, pe care le asezati pe o hartie de copt. Prajiti bilele formate, pana sunt rumene dupa care scoateti-le pe prosoape de hartie. Cand se racesc, gogosile se pot umple cu diverse creme sau gemuri, folosind un pos de cofetarie.

Previous
Previous

Biscuitii din Squid Game

Next
Next

Cornuri cu gem sau rahat