Cruffins
Va plac croissantele? Bineinteles ca va plac! Dar muffins? Se mai pune problema?
Pai atunci o combinatie intre cele doua o sa va placa de doua ori mai mult!
Pentru 12 Cruffins:
300g faina
7g drojdie uscata
40g zahar
160g lapte caldut
210g unt moale
Amestecati faina, drojdia si zaharul intr-un bol pana se omogenizeaza dupa care turnati peste ele laptele. Puneti mana si framantati vreo 3 minute dupa care adaugati 50 de grame din untul moale si mai framantati vreo 15 minute.
Da, stiu, mult! Daca aveti un mixer planetar e momentul sa-l puneti la treaba si va termina in vreo 10 minute (ca e mai talentat si framanta mai cu spor!)
Scoateti aluatul si puneti-l intr-un bol uns cu ulei, unde o sa stea acoperit, la dospit vreo 45 de minute.
Impartiti aluatul in 6 parti cat mai egale (cate 90 de grame fiecare, daca sunteti asa obsedati ca mine). Fiecare parte o intindeti intr-o fasie lunga si subtire(cat mai subtire), lata de vreo 10 cm si o ungeti cu restul de unt, impartit si el in 6 (deci 27g de unt pentru fiecare parte de aluat).
Aici puteti sa va jucati si sa adaugati diverse lucruri pentru a face cruffins sa fie si mai bune: Zahar si scortisoara, stafide, merisoare sau ce va mai trece voua prin cap.
Rulati cat mai strans fasiile, taiatile in 2 pe lung(dupa o pauza de 20 de minute la frigider) si asezatile intr-o tava de briose unsa cu unt si tapetata cu faina, astfel incat sa formeze o bucla.
Dupa inca o pauza de 2-3 ore la dospit, le puteti coace la 200 C timp de 20-30 de minute, pana sunt aurii.